Ode aan Midden-Delfland

Met 'Ode aan Midden-Delfland' brengen cultuurorganisaties, kunstenaars, bewoners en bezoekers in 2021 een ode aan het bijzondere gebied Midden-Delfland. Een ode, omdat deze regio met zijn waardevolle cultuurlandschap en vitale dorpen dit verdient. Een ode omdat kunst verwondert, anders laat kijken en helpt om betekenis te geven aan landschap en identiteit.

 Midden-Delfland is als landelijk gebied van grote waarde voor de stedelijke regio. Met dit project dragen we bij om Midden-Delfland als 'Bijzonder Provinciaal Landschap' op de kaart te zetten. Waard om te beleven.

Het programma van Ode aan Midden-Delfland is deze zomer te beleven in en rond de vier dorpen; Den Hoorn, Maasland, Schipluiden en 't Woudt. Van poëzie tot beeldende kunst, van muziek tot street art, van vrolijke en gezellige doe-activiteiten tot historische exposities.

 Natuurlijk hopen we dat de Corona-omstandigheden zo zijn, dat we deze zomer weer volop samen kunnen genieten en meedoen. Maar ook willen we in in Corona-tijd met kunst, cultuur en landschap mensen verbinden en verbeelding en 'uitzicht' bieden.

 'Ode aan Midden-Delfland' is een initiatief van gezamenlijke deelnemers aan 'Cultuurplatform Midden-Delfland', een netwerk van makers en hoeders van kunst, cultuur en erfgoed.

 

Alle kernen doen mee

Alle kernen van Midden-Delfland doen mee. Den Hoorn, Maasland, Schipluiden en 't Woudt brengen ieder hun eigen ode. En samen zijn ze de rode draad van het eerbetoon aan onze streek. Cultuurpartijen, kunstenaars en vrijwilligers zijn druk bezig met ideeën en voorbereidingen voor het programma. Wat tipjes van de sluier: er wordt gewerkt aan Muziek en verhalen van de Hoornse Vaart, een Historische Zomertentoonstelling in Maasland, een Rederijkersfeest in de tuin van Kasteel Keenenburg en muziek en poëzie in 't Woudt.

 

Mis het niet, volg de agenda

Het streven is dat van half juni tot en met september de 'Ode aan Midden-Delfland klinkt met concerten, exposities, workshops, een schrijverswedstrijd, proeverijen en nog veel meer. Natuurlijk hopen we dat het zo veel mogelijk kan binnen binnen de Corona maatregelen die er dan (nog) zijn. Zodra activiteiten definitief zijn, komen ze op de agenda. Volg daarom het nieuws en de agenda op onze website of het overzicht op de Facebookpagina. Mis het niet. Doe mee en ervaar de 'Ode aan Midden-Delfland'!