Programma Zomer 2021

Fietsroute

Met de speciale Ode fietskaart maakt u zelf een eigen route langs de hoogtepunten van Midden-Delfland: mooie uitzichten, zonsopgangen voor vroege vogels, van vers gras genietende koeien en zo hier en daar een prachtige kunstwerk.


Geniet uit volle borst van ons mooie gebied!


Programma Schipluiden

In Schipluiden staat met het zien, ervaren en beleven van de rijke cultuurhistorie de verbinding tussen heden en verleden centraal. Op het voormalige Keenenburg kasteelterrein vindt een daarop afgestemd divers cultuurprogramma plaats. Van historische verhalen tot een hedendaagse Rederijkersschrijfwedstrijd. Van workshops decorontwerpen en kasteeltoren bouwen tot exposities over een opgraving van de Keenenburg, bijzondere landschapselementen en een  dubbelkunstexpositie in de Dorpskerk en de Delflandrace.

 


Programma Den Hoorn

In Den Hoorn staat de verbondenheid van het verleden met het heden centraal. Er wordt een wandelroute uitgezet langs interessante historische plekken, waar verhalen te beluisteren zijn, een poldertocht voor kinderen georganiseerd, gelinkt aan het beeld De Polsstokspringer. Er komt een fototentoonstelling over de transitie van oud naar nieuw Den Hoorn. Tenslotte wordt op het water het evenement Fanfare voor de Hoornse Vaart gehouden.

 


Programma Maasland

Ook Maasland brengt een 'Ode aan Midden-Delfland'. Als bijdrage aan dit programma van de gezamenlijke kunst- en cultuurpartijen in Midden-Delfland, wordt het Maaslandse landschap vanuit drie invalshoeken belicht: vanuit de ontstaansgeschiedenis, vanuit de kunst en vanuit daadwerkelijke beleving.

 


Programma 't Woudt

’t Woudt is volgens velen het kleinste en ook het aardigste dorpje van Nederland. Het dorpje heeft een geschiedenis van vele eeuwen en lijkt al jaren geleden te zijn ingeslapen. Je zou het niet verwachten, maar toch is er in en rond zo’n lief dorpje heel wat spannends te beleven.