Bezoek de Oude Kerk Maasland | op alle zaterdagen een Ode aan Miden-Delfland

Foto   Henk Groenendaal

Datum: alle zaterdagen

Tijd: 11.00 - 16.00 uur

Locatie: Oude Kerk, Kerkplein,Maasland

 

De Oude Kerk, een markant gebouw in de kern van Maasland. Gelegen in het 'bochtje' in de Zuidgaag, ademen de kerk en omgeving de sfeer van vroeger.  Toch staat de kerk ook vandaag midden in de samenleving. Voor diensten en bijeenkomsten van de Protestantse Gemeente van Maasland. En op alle zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur is de kerk gastvrij open voor bezoek. Loopt u gerust eens binnen om te genieten van het gebouw en interieur; een smaakvolle mix van historie, traditie en moderne vormgeving. Of voor een praatje en een kopje koffie.

Bij het zomerfestival 'Ode aan Midden-Delfland' biedt de kerk gastvrijheid aan verschillende exposities. Zie het programma op deze site.

Tijdens de openstelling is altijd wel muziek te beluisteren. In de ochtend zit Arnoud Rodenburg vaak achter de speeltafel van het bijzondere Bätz-Witte orgel. De vaste organisten van de kerk, Reinier Kroos en Leo Hans Koornneef, spelen meestal in de middag. Spontaan stapt er dan ook een zanger of fluitiste binnen om mee te zingen en spelen. Ook op andere dagen en avonden is de Oude Kerk regelmatig decor voor concerten en bijeenkomsten. 

Op zaterdag 21 augustus, 20.00 uur speelt organist Arjan Breukhoven 'Filmmuziek op een zomeravond'. Klik hier voor de flyer met meer informatie. 


«   »