Boulevard Midden-Delfland muzikaal afgesloten

Op zaterdag 9 september is het project Boulevard Midden-Delfland feestelijk en muzikaal afgesloten. Aan de Holyweg nam kunstenaar Marcel Koeleman ons mee op een wandeling langs de Boulevard Midden-Delfland. Hij vertelde ons van de betekenis van deze boulevard en van zijn belevenissen. Ook van de spanning tussen stad en land. Door verschillen in taal, andere verwachtingen of andere normen zijn er soms tegenstellingen of misverstanden. Maar er gebeurt juist ook veel moois daar waar stad en land samenkomen. Het muzikale bewijs daarvan was de uitvoering op draaiorgel en in de polder van de Rapsodie Boulevard Midden-Delfland, geschreven door Alexander van den Burg van het Passercollege uit Rotterdam. De wandeling eindigde bij de Overtoom aan de Vlaardingsevaart. Met een demonstratie van de werking van deze windas was de vorm-rijm van wiel naar parasol zichtbaar en het project ROND.

De Overtoomse Parasols verbeelden de Boulevard Midden-Delfland, ontmoetingsplek voor stad en land. Met enthousiaste hulp van basisschool Aloysius in Maasland en het Passercollege BITS in Rotterdam zijn de Parasols door de jonge omwonenden van deze boulevard gemaakt.

Boulevard Midden-Delfland is ontwikkeld en gerealiseerd door beeldend kunstenaar Marcel Koeleman.

Dit project ontdekt de feestelijke samenkomst van mensen op de grens van stad en land. De werkende en de spelende mens ontmoeten elkaar en wisselen producten en verlangens uit. Ergens in dat dynamische samenspel ontstaat dit land-art project, uiting gevend aan wat stad en land elkaar geeft, en hoe dat samen tot iets bijzonders en waardevols leidt. Het land-art project speelt met die paradox: het bij elkaar brengen van twee werelden die juist vanwege het feit dat ze verschillend zijn en blijven zo interessant zijn voor elkaar. Een ontmoeting en versmelting met behoud van ieders identiteit en bijzondere kwaliteit die Midden-Delfland en haar omgeving meer laat zijn dan de som der delen. Daar ontstaat een Boulevard Midden Delfland, zichtbaar gemaakt met kleurrijke objecten in die overgang van stad naar land. Objecten die tegelijkertijd parasols zijn en de wielen van de overtoom, de eeuwenoude wijze waarop vervoer van het ene naar het andere landschap mogelijk werd gemaakt. De Overtoomse Parasols. Zij markeren op hedendaagse wijze die overgang, die verbinding, en zijn gemaakt van materialen die vanuit het land en de stad zijn aangevoerd en door de jonge omwonenden van deze boulevard zijn gemaakt.

Boulevard Midden-Delfland is mogelijk gemaakt door de welwillende hulp en ideeën in voorbereiding en uitvoering van de volgende organisaties en personen. Elke gedachtenwisseling, elk gesprek, is waardevol geweest bij de ontwikkeling en realisatie van dit mooie project.

Basisschool Aloysius Maasland/Lisa, Ingrid en de scholieren van groep acht. Passercollege Rotterdam vestiging BITS/ Roos, Iva, Dennis en de scholieren van de kunst- en techniekworkshops. Jozefschool Schipluiden/Madelitsa. Schatkaart Delft/Francis. Arti Delflandiae/Flip en Ed/Lisa. Gemeente Rotterdam/Monique. Schaapskudde Vockestaert/Lucia. Werkgroep Wolf/Gerard.

Wilgentenenleverancier/Gerard. Smederij JJ Groot Schipluiden/Jan./Sabrina. Delfland Landbouw BV/Lely /Marcel, Edwin, Aart en Nency. Maasland Hazewei/Mart en Arjen. Muziekvereniging Ceacilia/Mark. Muziekvereniging Radboud/Tom. Stichting Vockestaert/Monique. Puuur Midden-Delfland/Jeroen. Draaiorgelbedrijf/Hiddo. Componist/Alexander. Historische Vereniging Oud Schipluiden/Jacques.

 

Informatie over deze activiteit:

Datum en tijd

09-09-2023 - 31-12-2023
 

Locatie

-
 

Extra informatie locatie

Was te zien op diverse locaties (zie kaartje bij de tekst)

 

Extra informatie

Organisator Arti Delflandiae

Deel deze activiteit