De Kleur Oranje in ‘t Woudt

‘De Kleur Oranje’ van Marlies Ruigrok is een muzikale theatervoorstelling over een vrouw die op een dag besluit een wandeling te gaan maken. Een hele lange wandeling, honderden en honderden kilometers, duizenden voetstappen, oneindig in de tijd. Te zien 11 november in ‘t Woudt.

De Kleur Oranje, een vrouw gaat wandelen….

Er is iemand doodgegaan. Iets doodgegaan. Of iemand… wat maakt het uit…

Het lukt de vrouw maar niet om dat binnen haar eigen decorum een plek te geven. Ze trekt de deur van haar pas verbouwde huis achter zich dicht en gaat op pad. De Kleur Oranje is een ode aan de nieuwsgierigheid en de verbeelding. Een verhaal over afscheid nemen, het voorbijgaan van de tijd en de moed die het vraagt om echt te durven leven. De voorstelling is een bundeling van (gezongen) verhalen die Marlies langs de weg vond tijdens haar tocht. Verhalen over kwetsbaarheid, over het leven, over eeuwenoude rituelen om de dood te vieren, over de kracht van de mystiek, over de liefde en vurig verlangen: De Kleur Oranje.

De Kleur Oranje de nieuwe voorstelling van Marlies

Recent maakte Marlies samen met haar team en in coproductie met Karavaan haar nieuwe voorstelling De Kleur Oranje. Een persoonlijke, muzikale vertelling door Marlies, bijgestaan door haar drie muzikanten in een voor Marlies typerende eigenwijze bezetting (Aron Raars – gitaar, Peter Keijsers – sousafoon, trombone en  Boudewijn Ruigrok – piano, synthesizer). Marlies neemt je mee in haar verhalen, gedachtes, muziek en ze laat je niet meer los. Theaterkrant was bij de première in mei 2023 en schreef lovend:

“Begeleid door een uitstekend combo houdt ze onze aandacht met haar krachtige zangstem en overtuigend acteren moeiteloos vast.”Theaterkrant

De Kleur Oranje in Midden-Delfland

Op zaterdag 11 november 2023 is deze voorstelling voor het eerst te zien in Midden-Delfland. In de dagen rond Allerzielen, speelt Marlies haar nieuwe voorstelling in de kerk van ’t Woudt.

’t Woudt als dorpje en in bijzonder de historische kerk zijn belangrijke erfgoed elementen in Midden-Delfland. Niet alleen als blik op het verleden, maar vooral ook als levend bestanddeel van de identiteit van ons bijzondere landschap en samenleving. Daarvoor is het belangrijk dat kunst en theater samengaan met erfgoed en tradities en zo betekenis geven en inspiratie bieden aan onze toekomst. De voorstelling ‘De Kleur Oranje’ maakt daarvoor een prachtige verbinding met de rituelen en symbolen van het Woudtse kerkje en Allerzielen. Dit wordt onderstreept met Marlies en Boudewijn Ruigrok, twee veelbelovende artiesten, beiden geboren en getogen in Midden-Delfland, op het podium.

Wandeling voor herinnering en ontmoeting

In deze periode van herdenking en het thema van de voorstelling is er bij deze voorstelling een wandeling voor herinnering, bezinning en ontmoeting in de polders rondom ‘t Woudt. De wandeling is een mooie ‘weg’ naar de voorstelling om uw eigen herinneringen en verhalen met anderen of in stilte te beleven en delen. De wandeling wordt begeleid door Erik-Ivo Homan. Vertrek 14.00 uur vanaf de kerk in ‘t Woudt, lengte ca 6 km. Na terugkomst koffie en thee in de kerk.

Deze voorstelling is mede mogelijk met bijdragen van Gebr. Van Kessel Wegenbouw B.V., Cultuurfestival Boerol, Harting Holland, Kwekerij ‘t Woudt, Gemeente Midden-Delfland en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Informatie over deze activiteit:

Kosten

€ 17,50 (wandeling € 7,50) laatste kaarten aan de zaal, betalen met QR-code op uw telefoon

Extra informatie kaartverkoop

De voorstelling is samen met de wandeling of afzonderlijk te reserveren.

Datum en tijd

11-11-2023 16:30
 

Informatie openingsdagen en -tijden

De wandeling start om 14.00 uur in het kerkje.

Uiterste datum aanmelden / reserveren

11-11-2023
 

Locatie

Kerkje van 't Woudt
 
Aanmeldingen voor deze activiteit zijn gesloten.

Extra informatie

Organisator Stichting Vrienden van de Woudtse Kerk

Type activiteit

 

Alle activiteiten in:

Deel deze activiteit