De zuivelproductie in Midden-Delfland, toen en nu

Over het melken, de boter- en kaasbereiding, het vervoer en de verkoop van deze producten. In de tentoonstelling wordt dit onderwerp heel breed belicht, van koe tot eindproduct.

Reeds in de Middeleeuwen waren de Woudtse boter en de Harnaschkazen beroemd. Afnemers waren het grafelijk hof, grote kloosters en zelfs steden in de Zuidelijke Nederlanden. Deze internationale belangstelling bestond in de twintigste eeuw nog steeds. De boter van Ammerlaan en Van den Berg (ook hofleverancier) ging zelfs naar Nederland-Indiƫ. In de expositie wordt aandacht besteed aan de productie van zuivel op de boerderij. Er zijn hulpmiddelen te zien, zoals een oude kaaspers en karntonnen. Er wordt aandacht besteed aan de melkslijters in Den Hoorn en Schipluiden, de boter- en kaashandelaren en de melkvervoerders, zoals Van Adrichem en Van den Berg. Ook de huidige producenten van zuivelproducten in Midden-Delfland krijgen in de tentoonstelling een podium. Zij trekken de lijn door naar de toekomst.

Informatie over deze activiteit:

Kosten

Vrije gift

Datum en tijd

02-09-2023 - 02-04-2024
 

Informatie openingsdagen en -tijden

Elke woensdag- en zaterdagmiddag en eerste zondag van de maand 14.00 - 16.00 u. Extra openingstijden in het Monumentenweekend (9 en 10 sept.) van 11.00-17.00 uur.

 

Locatie

Museum Het Tramstation, Schipluiden
 

Extra informatie locatie

Otto van Zevenderstraat 2, 2636 HN Schipluiden

 

Extra informatie

Type activiteit

 

Alle activiteiten in:

Deel deze activiteit