Delfts Symphonie Orkest speelt Dvorak en Elgar in Oude Kerk Maasland

Op 21 april speelt het Delfts Symphonie Orkest onder leiding van dirigent Frank de Groot haar voorjaarsconcert in de Oude Kerk in Maasland. Op de lessenaar staat de Helios Ouverture van de Deense componist Nielsen, hét celloconcert van Dvořák en de wereldberoemde Enigmavariaties van Elgar. Muziek om bij weg te dromen. Jong talent Isaac Lottman (21) van het conservatorium in Amsterdam soleert op de cello.

DSO in Doelen Rotterdam

Het concert opent met een zonsopkomst boven de Griekse zee, in de vorm van de Helios Ouverture van de Deens componist Carl Nielsen. Daarop volgt hét celloconcert van Dvořák, uitgevoerd door jong talent Isaac Lottman op de cello met orkest. Aanvankelijk wilde de Boheemse componist geen soloconcert voor de cello schrijven omdat de klank van de cello in het hoge register ‘te nasaal’ zou zijn en in het lage register ‘te mompelend’. Na het horen van een celloconcert van een collega-componist ging Dvořák toch overstag en schreef hij het muziekstuk dat tot de dag van vandaag geliefd is over de hele wereldNa de pauze volgen de wereldberoemde Enigmavariaties, beeldschone en mysterieuze muziek van de Britse componist Edward Elgar. In veertien variaties schetst de componist zijn vrouw, vrienden, familie en geheime geliefden. Bovendien draagt de muziek een raadsel met zich mee dat tot op de dag van vandaag onopgelost blijft.

Programma·

Helios Overture, Carl Nielsen

Celloconcert in b klein, Antonín Dvořák

Enigmavariaties, Edward Elgar

 

 

Informatie over deze activiteit:

Kosten

€ 20,00

Extra informatie kaartverkoop

Kaarten zijn € 20 per stuk in de voorverkoop via de website en voorafgaand aan het concert aan de zaal € 22. Bij de prijs van een kaartje is een consumptie inbegrepen. 

Datum en tijd

21-04-2024 15:00 - 17:00
 

Locatie

Oude Kerk, Kerkplein 1, 3155 AM Maasland
 

Bestel kaarten voor deze activiteit via deze link: https://www.hetdso.nl/kaarten →

Extra informatie

Type activiteit

 

Alle activiteiten in:

Deel deze activiteit