Expositie ‘Techniek in Midden-Delfland’

Te zien in de Singelhof Maasland de expositie ‘Techniek in Midden-Delfland’. Foto’s van leerlingen van groep 8 Aloysiusschool Maasland. Een bijzondere en verrassende kijk van jongeren op die techniek in de eigen omgeving. Van eenvoudig hekje tot een imposant gemaal. En van kunst met gerecycled materiaal tot een mestinjecteermachine.

Foto-workshop en de foto’s

Fotograaf Sjaak van Houten heeft in een workshop de leerlingen de nodige technieken en tips gegeven over waar je op moet letten bij het maken van een mooie foto. De kinderen waren vol aandacht voor zaken als onderwerp, standpunt, compositie en belichting. En het belangrijkste: hoe vertel je met een foto je verhaal?

Extra onderdeel van dit fotoproject was een bezoek aan TU Delft Science Centre. Een inspirerende beleving van de wereld van wetenschap en techniek. Een workshop maquettebouw maakte dit speciale bezoek en project compleet. Het resultaat: 21 bijzondere foto’s, met van iedere maker een eigen verhaal over ‘Techniek in Midden-Delfland’. Een bijzonder resultaat van hoe je met kunst kinderen op een interessante en creatieve manier betrekt bij onderwerpen als techniek en de eigen omgeving.

Fotoworkshop door fotograaf Sjaak van Houten
Bezoek aan Science Delft met workshop maquettebouw

Een wervelende opening

Op 5 april is de tentoonstelling geopend door Melanie Oderwald, wethouder cultuur van Midden-Delfland. Lisa van Uffelen van Arti Delflandiae starte de bijeenkomst met het noemen van de waarde van kunst voor jong en oud in Midden-Delfland. Daarna vertelde Sjaak van Houten, fotograaf en begeleider van dit project, over het proces van de fotoworkshop, waarbij hij de kinderen een groot compliment gaf over de technieken die ze bij het maken van de foto’s gebruikt hadden.

Na een wervelend optreden van groep 8, het knippen van het lint en een speech van de wethouder, kregen alle kinderen hun naamkaartje dat ze bij hun eigen foto mochten ophangen. Daarmee was de opening voltooid en konden de foto’s door alle aanwezige familie en belangstellenden bewonderd worden. De expositie is nog tot en met half juni 2024 te zien in de hal van de Singelhof.  Kom gerust eens een kijkje nemen!

De opening op 5 April jl.

Informatie over deze activiteit:

Kosten

vrij toegang

Datum en tijd

05-04-2024 - 22-06-2024
 

Informatie openingsdagen en -tijden

Iedere dag te bezoeken tussen 9.00 en 18.00 uur

 

Locatie

De Singelhof, Hofsingel 28, 3155 AL Maasland
 

Extra informatie

Organisator Arti Delflandiae

Type activiteit

 

Alle activiteiten in:

Deel deze activiteit