‘Midden-Delfland Giga Groen’ Foto expositie

Wethouder Melanie Oderwald-Ruijsbroek opent Giga Groen

Vrijdag 31 maart opende wethouder Melanie Oderwald-Ruijsbroek, samen met 33 leerlingen van de Aloysiusschool, de fototentoonstelling ‘Giga Groen’ in De Singelhof, Maasland.

Leerlingen van groep 8 hebben foto’s gemaakt met het thema ‘Midden-Delfland, Giga Groen’. Fotograaf Sjaak van Houten heeft door middel van een workshop de leerlingen de nodige tips gegeven waar je op moet letten bij het maken van een mooie foto. Na de workshop zijn de kinderen met de opgedane kennis aan het werk gegaan. Het resultaat: 33 bijzondere foto’s, met ieder een eigen verhaal van de maker. Sjaak van Houten die ook de tentoonstelling samenstelde, complimenteerde de kinderen met hun creativiteit en hoge kwaliteit van de foto’s.

Samen met de leerlingen en onder belangstelling van ouders en familie is de tentoonstelling geopend door Melanie Oderwald-Ruijsbroek. De wethouder cultuur van Midden-Delfland zei verrast te zijn door de creativiteit en originele kijk van de kinderen op Midden-Delfland. Een nieuwe blik op plekken die haar overgrootvader nu ook zou herkennen. En dat geldt voor meer ouderen. Zo was te horen uit reacties van bewoners van De Singelhof die de foto’s al konden zien tijdens de opbouw. Het verhaal van Maasland en Midden-Delfland is een verhaal van alle generaties. Ieder met zijn eigen kijk en verbeelding. Mooi om dat bij dit project te zien.

Na de opening konden de leerlingen niet wachten om hun foto’s te laten zien. Trotse kinderen én trotse ouders genoten samen van een kleurrijke tentoonstelling en de verhalen bij de foto’s. Het was een bijzondere middag. Met dank aan Stichting Welzijn Midden-Delfland voor de gastvrijheid en Puur & (H)eerlijk voor de gezellige koffie en limonade.

De foto’s zijn voor iedereen te zien tot 30 juni in de Singelhof, Hofsingel 35, 3155 AL  Maasland, vrije toegang op alle dagen van 9.00 tot 19.00 uur.

Foto’s: Sjaak van Houten

Informatie over deze activiteit:

Kosten

vrij toegang

Datum en tijd

31-03-2023 - 30-06-2023
 

Informatie openingsdagen en -tijden

Alle dagen te zien, van 9.00 - 19.00 uur

 

Locatie

De Singelhof, Hofsingel 28, 3155 AL Maasland
 

Extra informatie

Organisator Arti Delflandiae

Type activiteit

 

Alle activiteiten in:

Deel deze activiteit