Muzikale afsluiting Boulevard Midden-Delfland

In de afgelopen maanden hebben kleurrijke parasols in het landschap van Midden-Delfland het raakvlak van stad en land opgeluisterd. Een kunstwerk van Marcel Koeleman, gemaakt samen met leerlingen van scholen uit Rotterdam en Maasland. Het project vertelt het verhaal van de relatie tussen stad en land. Van grens naar steeds meer ontmoeting. Met de parasols is deze ontmoeting gevierd. Met kleuren die verwijzen naar de gemeentevlaggen. En de vorm geïnspireerd op de overtoom. Vroeger een middel om de grens van polder en vaart over te gaan. Nu erfgoed zichtbaar gemaakt als inspiratie. Voor meer informatie over Boulevard Midden-Delfland zie deze  link.

De ‘Overtoomse’ parasols aan het Veenpad (Holyweg) Vlaardingen

Vanaf 10.45 uur bent u van harte welkom om elkaar te ontmoeten bij de parasols van Boulevard Midden-Delfland bij de parkeerplaats aan de Holyweg / Veenpad. Het draaiorgel ‘Hollands Welvaren’ zorgt voor een muzikale ontvangst. Om 11.00 vertelt de kunstenaar Marcel Koeleman het verhaal van Boulevard Midden-Delfland. Aansluitend speelt het draaiorgel de Rapsodie Boulevard’. Dit muziekstuk is speciaal gecomponeerd door Alexander van den Burg een van de leerlingen die heeft meegebouwd aan het kunstwerk.

Om 11.30 uur lopen we gezamenlijk naar de Zonnehoeve aan de Trekkade 24. Daar zal om 12.00 uur (en nogmaals om 14.00 uur) de overtoom worden gedemonstreerd door Kanovereniging Natsec, met een toelichting door het Gidsen gilde Midden-Delfland.

U zult in het wiel waarmee de windas wordt bedient om de bootjes over de kade te trekken de vorm van de parasols herkennen. Daarmee is het verhaal van Boulevard Midden-Delfland rond en het project feestelijk afgesloten.

Informatie over deze activiteit:

Kosten

vrije toegang

Datum en tijd

09-09-2023
 

Locatie

Veenpad/ Holyweg, 3137CR Vlaardingen
 

Extra informatie locatie

Kom bij voorkeur op de fiets of wandelend (beperkte parkeergelegenheid)

 

Extra informatie

Organisator Arti Delflandiae