Op zoek naar de sporen van kasteel Keenenburg en de Trekvaart

Op maandag 20 mei 2024 (Tweede Pinksterdag) kunt u met ons mee op zoek naar de sporen van kasteel Keenenburg en de Trekvaart. Dit leerzame arrangement van de Historische Vereniging Oud Schipluiden en de fluisterboot “ANDANTE” begint in Museum “Het Tramstation” in Schipluiden. In de Keenenburgkamer hoort u over de historie van de Keenenburg en bekijkt u het vondstmateriaal afkomstig uit de opgravingen.

Na het museum bezoekt u de kasteeltuin en krijgt u uitleg over de situering van het kasteel, de bijzonderheden over de bouwhistorie en over de rol van de adellijke kasteelbewoners. Zij droegen bijvoorbeeld bij aan de financiering van de Trekvaartroute, het belangrijkste vervoermiddel in die tijd. Om die reden ook wel de “intercity van de 17e eeuw” genoemd.

Met de fluisterboot “ANDANTE” vaart u hierna het stuk van die trekvaartroute tussen Schipluiden en Vlaardingen. En tijdens het varen krijgt u de wetenswaardigheden over de trekvaart te horen, het belang ervan, de bijzondere historische overblijfselen van de trekvaart uit die tijd, zoals de rollepalen, de bruggetjes en pontjes, en het sociale aspect van het reizen met de trekvaart.

Aan het eind van de tocht, rond uiterlijk 17 uur, heeft u een duidelijk beeld van de historische waarde van de opgraving kasteel Keenenburg én de rol van de trekvaart in Midden-Delfland.

 

Deze activiteit is een gezamenlijk initiatief van Fluisterboot Andante en HV Oud-Schipluiden met medewerking van Beleving Kasteel Keenenburg en Museum Het Tramstation.

Informatie over deze activiteit:

Kosten

€ 17,50

Datum en tijd

20-05-2024 13:15 - 17:00

Uiterste datum aanmelden / reserveren

20-05-2024
 

Locatie

Museum Het Tramstation, Otto van Zevenderstraat 2, 2636 HN Schipluiden
 

Extra informatie locatie

Start vanaf Trammuseum Schipluiden (met gratis parkeermogelijkheid achter AH). Verzamelen om 13.15 uur, start programma om 13.30 uur. Na uitleg in het Trammuseum en kasteel loopt u naar de steiger van het Middelpunt in Schipluiden en scheept u in op Fluisterboot "ANDANTE". Eindtijd ca. 16.30-17.00 uur.

 
Aanmeldingen voor deze activiteit zijn gesloten.

Extra informatie

Organisator Fluisterboot Andante

Type activiteit

 

Alle activiteiten in:

Deel deze activiteit