Human memory, Kouji Ohno (1971, Tokyo Japan)

Human Memory is een duokunstwerk. Twee beelden verbinden het land met de stad, van ’t Kraaiennest in de polders van Midden-Delfland naar de beeldentuin van Land Art Delft. Download de route en fiets deze verbinding en ontmoet nog veel meer kunst in het landschap.

Human Memory is 17 juli 2022 door de luisteraars van NPO Radio 4 verkozen tot ‘Favoriete Buitenkunstwerk’ in de regio West.

Human Memory in Het kraaiennest. Bij de onthulling. V.r.n.l. Kouji Ohno, Flip van der Eijk, Paula Kouwenhoven
Human Memory in de beeldentuin van Land Art Delft

De Japanse kunstenaar Kouji Ohno bracht in 2017 zijn Ode aan Midden-Delfland met het duokunstwerk ‘Human Memory’. Met opgedregde fietsen uit grachten en vaarten vertelt de kunstenaar het verhaal van de polder.

In recreatiegebied Het Kraaiennest kijkt deze mens uit over de polders naar Delft. Samen met zijn silhouet, het andere deel van dit duokunstwerk bij Land Art Delft, verbeelden zij de verbinding van stad en land. Bij de onthulling van dit kunstwerk is een Land Art Fietsroute beschreven. Zo kunt u iedere dag op de fiets genieten van alle ‘Odes’ die kunstenaars door de tijd aan Midden-Delfland hebben gebracht en nog steeds brengen.

Hier kunt u de route in pdf downloaden.

Foto’s: Henk Groenendaal, Flip van der Eijk

Informatie over deze activiteit:

Datum en tijd

01-07-2022 - 31-12-2024
 

Locatie

Het Kraaiennest, Maasland, Land Art Delft
 

Extra informatie locatie

Download de fietsroute voor meer informatie

 

Extra informatie

Organisator Arti Delflandiae