‘Verbeelding’, Dirk den Hoed

Schilder en dichter Dirk den Hoed exposeert onder de titel “Verbeelding” in de cultuurkerk “Op Hodenpijl”. Te zien zijn 13 acryl schilderijen, vooral nieuw werk en enkele wat oudere topper. Daarnaast ook twee betonsculpturen.

De thema’s die Dirk bezighouden en te zien zijn in deze tentoonstelling zijn o.a. de oorlog in Gaza, kassen, geometrische abstractie en diverse gebouwen. Zijn werk is geen kant en klaar verhaal met een eenduidige betekenis. Maar hij wil de kijker vooral verbeelding bieden. Net zoals hij zichzelf laat verrassen door wat op het doek verschijnt, daagt hij ook zijn publiek uit de verbeelding te laten werken en (met zichzelf) het gesprek aan te gaan over wat het doek vertelt.

Dirk den Hoed werkt vooral vanuit het ‘toeval’. Hierover zegt hijzelf: “Ik vind dat een prachtig mooi interessant gegeven. Ik hou niet van vooropgezette uitgedokterde plannen, eindeloze voorstudies etc. Mijn gedachten en penseelstreken worden graag geïnspireerd op wat er op het doek ontstaat. Het moet een gevecht worden op leven en dood, kleuren, vormen en afbeeldingen moeten elkaar bekampen wie de sterkste is en wie zal overleven, met mij slechts als regisseur.”

Informatie over deze activiteit:

Kosten

vrije toegang

Datum en tijd

02-03-2024 - 28-04-2024
 

Informatie openingsdagen en -tijden

Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 20.30 uur. Zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De kerk kan gesloten zijn vanwege activiteiten, een huwelijk, congres of uitvaart.

 

Locatie

Op Hodenpijl
 

Extra informatie locatie

Rijksstraatweg 20/22, AX 2636 Schipluiden

 

Extra informatie

Organisator Dirk den Hoed

Type activiteit

 

Alle activiteiten in:

Deel deze activiteit