Weer Thuis bij de Harmonie

Twee broers uit Maasland speelden hun eerste muziek bij de harmonievereniging van Maasland. Na een ‘klinkende’ carrière van beiden, komen ze nu weer ‘thuis’ bij Harmonievereniging Masalant. Een project in wording.

‘Jong geleerd, ….’. Uit het familieplakboek van de Familie Vos.

De Maaslandse broers Ab en Wim Vos begonnen hun muzikale loopbaan bij de Maaslandse Harmonie (nu Harmonie Masalant, na de fusie met Harmonievereniging Euterpe). Hun vader was dirigent van het orkest, voor de jongens een logische eerste stap in de muziek. Beide broers waren zeer talentvol, studeerden aan het conservatorium en hadden ieder een klinkende carrière. Ze speelden onder andere in Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Residentieorkest, Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag en diverse ensembles. Wim was onder andere ook artistiek leider van Asko|Schonberg, Nederlands Jeugdorkest NJO en hoofd klassieke muziek van Koninklijk Conservatorium Den Haag. De broers speelden ook regelmatig samen in allerlei orkesten en ensembles. Maar ze ontdekten dat zij nog nooit als duo hadden samengespeeld. Reden om nu – als ‘liefhebbers’ – op te treden als duo VosBros. Ab speelt klarinet, van bes- tot basklarinet. Wim speelt slagwerk, van triangel tot marimba. Speciaal voor Ode aan Midden-Delfland – en in bijzonder Maasland als hun geboorteplaats – wordt door Boudewijn Ruigrok een compositie geschreven voor solo-ensemble en harmonieorkest. Daarmee wordt aandacht gegeven aan de cultuur van de harmonie- en fanfareorkesten, ook in deze regio een belangrijk onderdeel van de dorpscultuur en sociale samenhang en van de muzikale ontwikkeling van kinderen. 

Deze speciale compositie zal in het voorjaar van 2023 in première gaan. Een tipje van de sluier: bij het TOP2000 concert van Harmonievereniging Masalant kunt u al horen hoe deze bijzondere samenwerking van VosBros en het orkest gaat klinken.

Op deze plek houden we u op de hoogte van de voortgang.

Informatie over deze activiteit:

Datum en tijd

17-12-2022 - 25-03-2023
 

Locatie

 

Type activiteit

 

Alle activiteiten in:

Deel deze activiteit