Workshop Tekenen tussen de koeien

Wakker je creativiteit aan in de polder. Illustrator Annemieke Rodenburg nodigt je uit te komen tekenen tussen de koeien.

Foto: Paul Meulendijk

PLEZIER, RUST EN INSPIRATIE IN DE BUITENLUCHT: TEKENEN TUSSEN DE KOEIEN

Naast de met knotwilgen versierde en slingerende Woudweg, aan de rand van Schiedam-Noord, lopen de koeien weer in de wei. Deze grote grazers lenen zich als ideale inspiratiebron voor de workshop deelnemers van tekenaar en boerendochter Annemieke Rodenburg. Op zaterdag 10 juni en zaterdag 8 juli organiseert zij de unieke workshop ‘Tekenen tussen de koeien’, waarbij zij en haar deelnemers letterlijk tussen de koeien neerstrijken.

Rodenburg neemt de deelnemers mee in het verhaal van de boerderij en haar passie voor koeien en tekenen. Tijdens de workshop moedigt zij hen aan om echt goed te kijken en de koeien te observeren. Bovendien daagt ze hen uit hun comfortzone te vergroten. Het gebeurt je niet iedere dag dat je een koe van een paar centimeter afstand bekijkt! Rodenburg: “Het is iets magisch om zo midden in de natuur, tussen kalmerende koeien, creatief bezig te zijn. Dat doet iets met je. Dit is ook iedere keer weer wat ik van de deelnemers terugkrijg, dat ze het zo ontspannend en mindful vinden. Daarnaast doen ze nieuwe inzichten op en leren nieuwe tekentechnieken. Ik vind het heerlijk om het vertrouwen in het kunnen tekenen van de deelnemers, in zo’n korte tijd te zien groeien en dat ze helemaal op hun gemak zijn in het land.”

Foto: Evenlien Buynsters

Actief in de buitenlucht

De workshop levert een flinke dosis aan inspiratie en een goed gevuld schetsboek op. Zo nemen de deelnemers een bijzondere ervaring mee naar huis. Één van de deelnemers van de voorgaande workshop vertelt: “Wat een toffe ervaring! Ik dacht dat mijn koeien niet herkenbaar gingen worden, maar dat is niet gebeurd! Annemieke kwam regelmatig kijken hoe het ging en gaf handige tips. Het is zo goed om af en toe even bewust je handen en ogen aan het werk te zetten in plaats van je brein. In dit geval ging dat door de omgeving en het onderwerp heel goed.”

Aanmelden

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de workshop. Het is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en is inclusief materiaal, koffie/thee en iets lekkers. De kosten zijn 75 euro per persoon. De workshop vindt plaats van 9:30 uur tot 13:00 uur op Hoeve Vrijlust, Woudweg 24 te Schiedam. Aanmelden kan voor zaterdag 20 mei of 10 juni via annemiekerodenburg.com/workshops. 

Informatie over deze activiteit:

Kosten

€ 75,00

Datum en tijd

10-06-2023 09:30 - 13:00
 

Locatie

Hoeve Vrijlust, Woudweg 24 in Schiedam
 

Extra informatie locatie

In de polder ten zuiden van Schipluiden, aan de rand van Schiedam

 

Extra informatie

Organisator Annemieke Rodenburg

Type activiteit

 

Alle activiteiten in:

Deel deze activiteit