Workshop Tekenen tussen de koeien

Wakker je creativiteit aan in de polder. Illustrator Annemieke Rodenburg nodigt je uit te komen tekenen tussen de koeien.

Foto’s: Paul Meulendijk

Aan de rand van de stad, in de polder van Midden-Delfland, staat een boerderij met prachtige koeien in de wei. Een vertrouwde plek voor illustrator Annemieke Rodenburg, want het is naast haar ouderlijk huis, ook de locatie van haar unieke tekenworkshop. Op 20 augustus en 18 september organiseert zij de workshop ‘Tekenen tussen de koeien’, waarbij zij en de deelnemers letterlijk een plekje tussen de koeien innemen.

Tijdens de workshop vertelt ze de deelnemers het verhaal van de boerderij en bespreekt ze creativiteit. Bovendien helpt ze hen ontdekken wat de vormen van koeien zijn. Rodenburg daagt deelnemers uit om hun comfortzone op te rekken. Een koe van veraf zien is immers wezenlijk anders dan van een paar centimeter afstand.

Inspanning in de natuur
De workshop levert een flinke dosis aan inspiratie en een goed gevuld schetsboek op. Ook nemen deelnemers een bijzondere ervaring mee naar huis. Zo zegt een deelnemer van een voorgaande workshop: “Wat een toffe ervaring! Ik heb zelf altijd al wel wat nagetekend van foto’s of tekeningen, maar nog nooit ‘live’. Daarom heb ik nu dit een keer geprobeerd en het is zeer goed bevallen. Vooral de combinatie natuur en ingespannen bezig zijn vond ik erg fijn. Prachtige modellen en handige tips van Annemieke. Ik heb leren durven tekenen en weet nu hoe ik kan beginnen met schetsen. Als je meer oefent kan je meer dan je denkt met tekenen!”

Informatie over deze activiteit:

Kosten

€ 75,00

Datum en tijd

18-09-2022 09:30 - 13:00
 

Locatie

Hoeve Vrijlust, Woudweg 24 in Schiedam
 

Extra informatie locatie

In de polder ten zuiden van Schipluiden, aan de rand van Schiedam

 

Extra informatie

Organisator Annemieke Rodenburg

Type activiteit

 

Alle activiteiten in:

Deel deze activiteit